Članak

ŠVICARSKA

Najbolje skijašice svijeta u šoku dočekale Elvedininu senzaciju!

(Patria) - Elvedina Muzaferija napravila je još jedan historijski rezultat za bh. skijanje. Njena senzacija napravljena je na fantastičnim spustom u Švicarskoj .

Elvedina je oduševila skijaški svijet i tokom trke bila na 4. mjestu, što je ogroman uspjeh, ali i veliko iznenađenje.

O kakvom je iznenađenju riječ najbolje govore izrazi lica najboljih skijašica svijeta prilikom ulaska naše Elvedine u ciljnu ravninu.

BIla je ovo još jedna potvrda sjajne forme naše najbolje skijašice, kojoj je ovo najbolji rezultat karijere. Ispred nje bolje su plasirana samo najveća imena svjetskog skijanja poptut Marte Bassino, Federice Brignone i Lare Gut-Berhrami, koje nisu krile iznenađenje i oduševljenje.

Iznenađene i oduševljene

Najbolje danas su bile Italijanke. Marta Bassino je trijumfovala s vremenom 1:26.84, a iza nje je završila Federica Brignone sa 54 stotinke zaostatka.

Treće mjesto je pripalo Lari Gut-Behrami sa 1.11 sekundi zaostatka.

Elvedina Muzaferija završila je četvrta sa vremenom 1:28.04, a samo 11 stotinki dijelilo ju je od prvog podijuma u karijeri u Svjetskom kupu.

Muzaferija će nakon današnjeg uspjeha biti među 25 najboljih spustašica svijeta, što znači da će nastupiti i na završnom takmičenju u Saalbachu.

#ElvedinaMuzaferija #izraziLica #sport