Članak

ZAHTIJEVALI SJEDNICU, PODRŽALI ZAKON

Kako je opoziciona četvorka spasila evropski put BiH

Ovim potezom opozicija je izvela stvari na čistac, pokrenuvši inicijativu za hitnu sjednicu Doma naroda. Trojka nije imala izbora i Ademović se morao priključiti inicijativi i sazvati hitnu sjednicu.

(Patria) - U jeku prepucavanja Trojke sa SNSD-om i HDZ-om oko zakona koji su uslov za otpočinjanje pregovora sa EU, i defanzivne pozicije u odnosu na Dodika i Čovića, odlučujući potez su povukla četiri opoziciona poslanika Doma naroda BiH: Džemal Smajić, Šefik Džaferović, Đenan Džonlagić i Safet Softić i matirali antievropsku politiku.

“Ovim potezom opozicija je izvela stvari na čistac, pokrenuvši inicijativu za hitnu sjednicu Doma naroda. Trojka nije imala izbora i Ademović se morao priključiti inicijativi i sazvati hitnu sjednicu. Zlatko Miletić je također podržao inicijativu što je pohvalno.

Danas su sve karte bile otvorene i niko nije imao manevarskog prostora. Ovim je opoziciona četvorka pokazala kako se vodi politika i da se može ka Evropi bez pristanka na ucjene. Da zakon nije usvojen, nakon današnje sjednice niko više ne bi mogao govoriti da je za evropski put, a da glasa protiv!”, kazao je delegat Stranke za BiH u Domu naroda Parlamenta BiH Džemal Smajić.

Podsjećamo, Dom naroda BiH danas je ekspresno izglasao Zakon o sprječavanju pranja novca, čime je Bosna i Hercegovina spašena od sive liste, a i san o dobijanju pregovora ostao živ.

#BosnaIHercegovina #Domnaroda #DžemalSmajić #EvropskiPut #HDZ #HitnaSjednica #OpozicionaČetvorka #PregovoriSaEU #TrojkaSaSNSD #ZakonOSprječavanjuPranjaNovca #BiH