Članak

NAJBOLJA BH. PLIVAČICA

Lana se iz Dohe vraća s bronzanim odličjem, doček će joj biti upriličen na sarajevskom Aerodromu

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar danas će doputovati u Sarajevo, gdje će joj biti upriličen doček.

(Patria) - Najbolja bh. plivačica Lana Pudar danas će doputovati u Sarajevo, gdje će joj biti upriličen doček, pišu Nezavisne novine.

Najbolja sportistkinja BiH jučer je na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Dohi osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin.

Tim povodom u Sarajevu će biti organizovana i press konferencija na kojoj će Lana javnosti prezentirati utiske nakon još jednog velikog uspjeha.

"Ovom prilikom ćemo zajedno s našom plivačicom Lanom Pudar proslaviti historijski trenutak za Bosnu i Hercegovinu.

Lana Pudar je osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Dohi.

Njeno postignuće sa vremenom 2:07.92 nije samo uspjeh za Lanu kao sportistkinju, već i za cijelu našu zemlju.

Ovom medaljom Lana je ispisala historiju BiH još jednom, predstavljajući nas sa ponosom na svjetskoj sportskoj sceni", saopštio je Plivački savez BiH.

Uz Lanu Pudar, javnosti će se obratiti i njeni treneri Goran Grahovac i Damir Đedović, te predsjednik Plivačkog saveza BiH Edhem Pašukan.

Mostarka, koja je nedavno napunila 18 godina, u svom vlasništvu ima čak 20 medalja sa najvećih takmičenja.

U seniorskoj konkurenciji ima osam odličja: bronzu sa Svjetskog prvenstva, bronzu sa Svjetskog prvenstva u malim bazenima, zlato i bronzu sa Evropskog prvenstva, bronzu sa Evropskog prvenstva u malim bazenima, srebro i dvije bronze sa Svjetskog kupa.

U juniorskoj konkurenciji vlasnica je: dva zlata i srebra sa Svjetskog juniorskog prvenstva, te šest zlata i tri srebra sa Evropskog juniorskog prvenstva.

Zbog svega postignutog opšte je mišljenje da za Lanu najbolje tek dolazi, a to je medalja s Ljetnih olimpijskih igara ovog ljeta u Parizu.

#doha #LanaPudar #Mostar #plivačica #Plivanje #sport #SvjetskoPrvenstvo