Članak

HITNO PREVEZENA NA KCUS

Učenica (14) teže povrijeđena nakon pada s prozora škole u Bihaću

S prozora zgrade Osnovne škole "Kamenica" kod Bihaća jučer je pala 14-godišnja učenica, koja je tom prilikom teže povrijeđena i prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

(Patria) - S prozora zgrade Osnovne škole "Kamenica" kod Bihaća jučer je pala 14-godišnja učenica, koja je tom prilikom teže povrijeđena i prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić izjavio je za Faktor da je prvobitna informacija koju je policija zaprimila iz Kantonalne bolnice u Bihaću bila da je dijete dovezeno u tu zdravstvenu ustanovu s povredama zadobijenim prilikom pada s prvog sprata škole.

- Prijava iz bolnice je stigla u 10.50, a to se desilo nekih 20-tak minuta ranije. U početku su konstatovane lakše povrede, međutim, nanon detaljnih pretraga i obavljenih snimanja utvrđeno je da se ipak radi o težim povredama, koje su dosta opasne.

Zbog toga je djevojčica iz bihaćke bolnice prevezena na KCUS - kazao je Šiljdedić, dodavši da je policija obavila uviđaj, te da provodi potrebne istražne radnje kako i pod kojim okolnostima je došlo do pada djeteta.

#CrnaHronika #Djevojčica #MUPUSK