Članak

MINISTAR ODBRANE BIH

Helez u posjeti tvornici 'Zrak' Sarajevo i TRZ Hadžići: Namjenska industrija BiH je lider u regiji

Prilikom posjete tvornici "Zrak", Heleza je ugostio stečajni upravnik Mesud Bogilović sa saradnicima.

(Patria) - Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara i ministar odbrane BiH Zukan Helez, sa saradnicima, posjetio je danas tvornice namjenske industrije "Zrak" Sarajevo i Tehnički remontni zavod "Hadžići", s ciljem upoznavanja trenutnog stanja, kako bi mogao pružiti potrebnu podršku u daljem radu.

Prilikom posjete tvornici "Zrak", Heleza je ugostio stečajni upravnik Mesud Bogilović sa saradnicima.

Domaćin ga je informisao o trenutnom stanju u oblasti proizvodnje, uslovima rada i izazovima sa kojima se firma susreće. Istakao je da je u ovom trenutku najpotrebnija modernizacija proizvodnje kako bi bili konkurentni, jer "Zrak" ima perspektivu.

Prilikom obilaska proizvodnih pogona, Helez je imao priliku razgovarati s radnicima čija je primarna djelatnost razvoj i proizvodnja uređaja iz oblasti precizne mehanike, elektromehanike, optike, optoelektronike i elektronike, te se upoznati sa njihovim potrebama.

- Kao zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH, lično ću se angažovati na spašavanju tvornice namjenske industrije "Zrak". Iznaći ćemo način da se osiguraju neophodni uslovi za rad i povećanje broja zaposlenih - naglasio je Helez.

Istog dana, Helez je posjetio i TRZ Hadžići Sarajevo. Domaćin ove posjete bio mu je direktor firme Ismo Hebibović sa saradnicima.

U toku posjete izvršen je obilazak proizvodnih pogona. Također, ministar Helez je iskoristio priliku i razgovarao s radnicima tvornice, čija je djelatnost proizvodnja zaštitne deminerske opreme, proizvodnja naoružanja, remont oklopnih vozila, kao i remont naoružanja.

U razgovoru s direktorom i zaposlenima u firmi RTZ Hadžići, konstatovano je da je vidan napredak u radu, a ministar Helez je obećao punu podršku za daljnji nastavak i unapređenje priozvodnih kapaciteta ove firme.

- Ponosan sam na ovo što sam danas vidio u obje firme. Namjenska industrija Bosne i Hercegovine prednjači u regiji, te nam služi svima na ponos. Iz tog razloga dodatno ću se angažovati na osiguranju još boljih uslova za razvoj namjenske industrije, kako u ovim firmama, tako i u ostalim u BiH - poručio je Helez.

#bih #ministarodbrane #namjenskaindustrija #politika #ZukanHelez