Članak

ZASTUPNIK U SKS

Zuhrić: Ako iz Trojke hitno ne podnesu zahtjev za smjenu Katice, pokazat će da su licemjeri koji trguju ljudskim životima

Društvo se može početi oporavljati tek kad prestanemo nalaziti izgovore za svaki problem, i prebacivati odgovornost na druge.

(Patria) - Šef kluba DF-a u Skupštini KS Albin Zuhrić pozdravio je potez zastupnika DF-a u Skupštini TK da podrže inicijativu za smjenu tamošnjeg ministra policije.

"Iako ministar nije direktno odgovoran za ubistvo koje se desilo u Tuzli, sigurno je da nosi odgovornost kao osoba koja je preuzela tako visoku poziciju u vlasti, kao i da nije jedini koji ima moralnu odgovornost - ostavke su već trebali podnijeti i komesar i članovi Nezavisnog odbora.

Društvo se može početi oporavljati tek kad prestanemo nalaziti izgovore za svaki problem, i prebacivati odgovornost na druge.

Očekujem da SDP, NS i NiP hitno podnesu zahtjev i za smjenu ministra Katice u Kantonu Sarajevo, u kojem je sigurnosna situacija više narušena nego u Tuzli, i gdje smo svjedočili ubistvima, nestancima osoba i pronalascima tijela po rijekama.

Zastupnici Demokratske fronte će i tu smjenu principijelno podržati u Sarajevu.

Ukoliko to zastupnici Trojke ne učine, pokazat će da nisu ništa drugo nego licemjeri koji trguju ljudskim životima u političke svrhe", poručio je Zuhrić.

#AdmirKatica #AlbinZuhrić #DemokratskaFronta #DF #SkupštinaKS #SkupštinaTK #trojka #BiH