Članak

PARLAMENT BIH

Čović o legitimnom predstavljanju popričao i s mađarskim ambasadorom

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović održao je danas radni sastanak s ambasadorom Mađarske u BiH Krisztiánom Pósom.

(Patria) - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović održao je danas radni sastanak s ambasadorom Mađarske u BiH Krisztiánom Pósom.

Tokom sastanka, razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na napredak zemlje prema članstvu u Evropskoj uniji.

Čović je ovom prilikom naglasio važnost izmjena Izbornog zakona "kao ključnog koraka prema stabilizaciji i unutrašnjem političkom dijalogu."

Poručio je da "su te promjene nužne kako bi se osiguralo legitimno političko predstavljanje u Predsjedništvu BiH i domovima naroda.

Ambasador Pósa izrazio je punu podršku Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu. Sagovornici su se složili kako je od iznimne važnosti da BiH nastavi snažno napredovati na tom putu.

Bilateralni odnosi između dviju zemalja ocijenjeni su dobrim, te je istaknuta važnost njihovog daljnjeg unapređenja.

Ambasador Pósa naglasio je podršku saradnji i razvoju odnosa na svim nivoima, s ciljem postizanja zajedničkih evropskih ciljeva.

#BiH #politika #Mađarska #DraganČović #LegitimnoPredstavljanje