Članak

DVORANA MIRZA DELIBAŠIĆ

Jayne Torvill i Christopher Dean ponovo nastupili pred sarajevskom publikom

Publika oduševljena nastupom olimpijskog para (Foto: Patria)

(Patria) - U dvorani Mirza Delibašić KSC Skenderija večeras su nastupili Jayne Torvill i Christopher Dean osvajači zlatne medalje na 14. ZOI u Sarajevu. Dobrodošlicu im je poželjela i gradonačelnica Benjamina Karić.

Publika je prvo pogledala njihov nastup od prije 40 godina, a zatim su zajedno izašli na led te izveli kratku tačku što je publika nagradila aplauzom.

Nastupili su u okviru takmičenja u umjetničkom klizanju 'Sarajevo Open" koje je organizirao Savez klizačkih sportova BiH.

I Torvill i Dean nisu krili oduševljenje što su ponovo u Sarajevu iako su i ranije dolazili. Kako su najavili, vidimo se i na 50. rođendanu Olimpijade.

Za svoj nastup Dean i Torvill te 1984. godine dobili su nestvarnih 12 ocjena 6.0 od 18 mogućih, a za umjetnički dojam, ono što se u umjetničkom klizanju najviše cijeni, dobili su svih devet maksimalnih šestica.

"Naši najveći rivali i sportski protivnici bili su naravno klizači iz Sovjetskog saveza. I kad sam vidio da nam je njihov trener dao ocjenu 6.0, dakle ne 5.8 ili 5.9, nego čistih 6.0, nisam mogao vjerovati. Bio je to čaroban trenutak", kazao je ranije Dean.

Jayne i Cristopher vratili su se u Sarajevo 1998. i 2014, kada su u Zetri ponovili čaroliju.

#ChristopherDean #JayneTorvill #Olimpijada #Sarajevo #magazin1