Članak

TRAŽI OD KULANIĆA DA SE OGLASI

Šaljić: Logo s ljiljanom Fonda memorijala neće, ne može i ne smije niko zamijeniti - nije se taj još rodio!

Škaljić: Ljiljane neće skinuti s loga Fonda memorijala KS

(Patria) - Od sinoć mi dolaze poruke da je Fond Memorijala uklonio ljiljan te da je predstavljen novi logo. Tresem se dok ovo pišem, navodi u saopćenju za medije Jasmin Šaljić, zastupnik Stranke za BiH u Skupštini Kantona Sarajevo.

"Naši najbolji sinovi živote su dali noseći oznake s ljiljanom na ramenu i grudima. Ovaj logo s ljiljanom neće i ne može i ne smije niko zamijeniti, nije se taj još radio! Kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i član Komisije za boračka pitanja i Komisije za čuvanje i njegovanje historijskih događaja i kao pripadnik Armije RBiH pozivam direktora Fonda Memorijala Ahmeda Kulanića da se odmah zvanično oglasi!", kaže Šaljić.

Šaljić od Kulanića traži da u javnosti ili potvrdi ovu informaciju ili je demantuje!

"Ako je informacija tačna nek podnese ostavku zajedno sa Upravnim odborom. Jer to bi bila najmanja šteta u odnosu na bijes građana koji su branili ovu državu. Dok se direktor Kulanić zvanično ne oglasi, potvrdi ili demantuje ovu uznemirujuću informaciju, pozivam Faruka Kapidžića da sazove vanrednu sjednicu Komisije za boračka pitanja u Skupštini Kantona Sarajevo te da poziv pošalje i Kordinaciji boračkih Udruženja Kantona Sarajevo, Udruženju Zlatni Ljiljani i Udruženju Poginulih boraca Armije i MUP-a Republike BiH kako bi donijeli određene odluke", poručuje Šaljić.

Šaljić zaključuje: "Valjda se nešto pitaju i borci koji su nam donijeli slobodu i osnivač Fonda a to je Skupština Kantona Sarajevo".

#AhmedKulanić #ArmijaRepublikeBosneiHercegovine #Borci #FondMemorijala #JasminŠaljić #KordinacijaBoračkihUdruženja #Ljiljan #NoviLogo #Ostavka #StrankaZaBosnuIHercegovinu #VanrednaSjednica #ZlatniLjiljani #BiH