Članak

FUCZ

Nastavlja se potraga za nestalim mladićem u Stocu

Akcija potrage za nestalim mladićem u Stocu nastavlja se i danas u ranim jutarnjim satima. Stanje na terenu i dalje otežava visok vodostaj rijeke, brzina proticanja i zamućenost vode.

(Patria) - Akcija potrage za nestalim mladićem u Stocu nastavlja se i danas u ranim jutarnjim satima. Stanje na terenu i dalje otežava visok vodostaj rijeke, brzina proticanja i zamućenost vode.

Federalna uprava civilne zaštite je saopštila da je tokom jučerašnjeg dana izvršena pretraga korita rijeke Bregave u dužini od 21 kilometra, od mjesta nesreće do ulijevanja Bregave u rijeku Neretvu, grad Čapljina.

U aktivnostima potrage učestvovali su: tim Federalne uprave Civilne zaštite, DVD Stolac, Civilna policija Stolac, GSS Čapljina, GSS Čitluk, Civilna zaštita Stolac i lokalno stanovništvo (oko 80 ljudi).

U 18.35 sati, OCCZ HNK zaprimio je zahtjev od Civilne zaštite Stolac za angažovanje Federalne specijalizovane jedinice za spašavanje na vodi s dva raft čamca sa potrebnom opremom i dron tim sa dva operativca. Zahtjev je proslijeđen FUCZ-u.

Akcija potrage nastavlja se danas u ranim jutarnjim satima, navode iz Federalne uprave civilne zaštite.

Podsjećamo, automobil i tijelo jednog mladića izvučeno je iz rijeke Bregave u Stocu jučer u prijepodnevnim satima, dok se za drugim mladićem i dalje uvijek traga.

Obdukcija smrtno stradalog mladića (F.S) bit će obavljena danas.

Nestanak dvojice mladića policiji u Stocu prijavili su roditelji nakon čega je pokrenuta opsežna potraga.

#mladići #Nesreća #Stolac #BiH