Članak

ZBOG SVE ČEŠĆIH UBISTAVA

Klubovi SDA, Stranke za BiH i DF traže hitnu sjednicu Skupštine KS o stanju sigurnosti

(Patria) - Klubovi Stranke demokratske akcije, Stranke za BiH i Demokratske fronte prošle sedmice uputile su zahtjev o održavanju hitne sjednice o sigurnosnoj situaciju u KS, koju su iz navedenih klubova okarakterisali lošom.

U zahtjevu se navodi kako je predsjedavajući Skupštine KS na Kolegiju 9. februara odbio sazvati hitnu sjednicu o sigurnosnoj situaciji, navodeći kako je sigurnosna situacija stabilna.

Predsjednik Kluba Stranke za BiH Muamer Bandić za Patriju o svemu kaže: "Licemjerstvo Trojke ovih dana doseže neslućene granice. Isti ljudi, koji odbijaju čak i da se raspravlja u skupštinskim klupama o sigurnosnoj situaciji u Kantonu Sarajevo zbog brutalnih ubistava i gaženja djece po ulicama, danas iz Sarajeva traže ostavku ministara u Tuzli zbog gle čuda, 'katastrofalne sigurnosne situacije'".

"Pa dragi moji prepametni, prepošteni i prehrabri prodavači magle ako ste baš takvi kao što se predstavljajte, dajte da počistimo smeće ispred svoga praga prije nego što krenemo dijeliti lekcije drugima. Tako će barem naša riječ imati težinu. Ovako sve pretvarate u jeftini predizborni populizam. Ni djeca koja ginu za vas ne znače ništa, osim ako nisu dio vaših partija", poručio je Bandić u razgovoru za NAP.

Šef Kluba Stranke za BiH pita Trojku: "Zašto u Sarajevu ne izvedete na ulicu svoje profesionalne protestante i ne upregnete svoje “nezavisne” analitičare da nam tumače život na ulicama Sarajeva? Nećete, jer ste u Sarajevu vlast i kao svaki korumpirani sistem štitite svoje ljude i nećete ih nikada pozvati na odgovornost! Došli ste na vlast upirući prstom u druge, a danas radite iste stvari i na isti način poput njih".

"Shvatićete vrlo brzo da ovdje narod nije glup, kao što vi mislite. Svima je ovdje dosta vaših laži i dosta politike 'sjaši Kurta da uzjaše Murta'!", zaključio je Bandić.

Inače, u zahtjevu pomenuta tri kluba navode da očekuju razumnu odluku i sazivanje sjednice.

"Svaka druga odluka bi značila da živimo u stanju totalitarizma, gdje vlast predvođena strankama SDP, NS i NiP, zabranjuje i rasprave o temama o kojima ne žele govoriti", zaključeno je u zahtjevu.

#BrutalnaUbistva #DemokratskaFronta #GleČuda #HitnaSjednica #KatastrofalnaSigurnosnaSituacija #KluboviStrankeDemokratskeAkcije #LicemjerstvoTrojke #PredsjedavajućiSkupštineKS #SigurnosnaSituacija #StrankaZaBosnuIHercegovinu #BiH