Članak

NOVI SLUČAJ FEMICIDA

U Tuzli Dan žalosti

Gradonačelnik Zijad Lugavić donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području Tuzle, povodom tragičnog događaja i gubitka života Tuzlanke Amre Kahrimanović.

(Patria) - Gradonačelnik Zijad Lugavić donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području Tuzle, povodom tragičnog događaja i gubitka života Tuzlanke Amre Kahrimanović.

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova širom grada.

Na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Također, neće se emitovati muzika u ugostiteljskim i drugim javnim objektima.

Svi mediji sa područja grada Tuzle obavezuju se da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti i suzdrže se od emitovanja sadržaja koji bi mogli narušiti solidarnost i saosjećanje s porodicom i prijateljima preminule Kahrimanović.

Podsjetimo, pripadnik MUP-a TK Elvis Ćustendil s više je hitaca iz službenog pištolja usmrtio Amru Kahrimanović.

Ubijenoj Kahrimanović dženaza je klanjana jučer ispred Komemorativnog centra Tuzla, a ukop je obavljen na tuzlanskom mezarju Bukovčići.

Porodica ubijene za danas je najavila protestno okupljanje ispred kafića "Sydney" u 12.05 sati.

Mirna šetnja bit će održana od kafića "Sydney" na Brčanskoj Malti do istomenog kafića u naselju Cipelići.

#AmraKahrimanović #Danžalosti #GradonačelnikTuzle #Tuzla #ZijadLugavić #bih