Članak

KRAJ BLOKADA ILI LAŽ

Krišto pričala Koopmanu o posvećenosti grupe za Plan reformi BiH, koja se ne sastaje zbog nepostojanja kvoruma!

(Patria) - Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i generalni direktor za susjedstvo i pregovore o proširenju Gert Jan Koopman u telefonskom razgovoru istaknuli su važnost izrade i dostavljanja Europskoj komisiji Plana reformi BiH za Plan rasta za zapadni Balkan.

Podsjećamo, sjednica radnog tima za izradu plana reformi za provedbu plana rasta za Zapadni Balkan nije održana 6. februara, jer nije bilo kvoruma!

Krišto je sada Koopmanu kazala da postoji posvećenost Radnog tima, koji uz Krišto uključuje predsjednike entitetskih i kantonalnih vlada, za završetak aktivnosti na usvajanju indikativne liste ključnih reformi nužnih za rast ekonomije u BiH.

Ona je, naime iskazala uvjerenje da je nakon posljednjeg neuspješnog sastanka otklonjen politički zastoj u ovom procesu i da će svi akteri uključeni u sačinjavanje liste ključnih reformi biti svjesni kako Europska komisija hitno treba i očekuje stav Bosne i Hercegovine o indikativnim reformama.

Ovaj plan ukupno je vrijedan 6 milijardi eura za razdoblje 2024. - 2027. godine, a Bosna i Hercegovina bi mogla povući oko milijardu eura.

#BorjanaKrišto #kvorum #PlanReformi #BiH #politika