Članak

SLUŽBENA POSJETA

Pirc Musar doputovala u Sarajevo, danas sastanak s Predsjedništvom BiH, u petak na događajima povodom 40 godina ZOI

Članovi Predsjedništva BiH sa predsjednicom Slovenije

(Patria) - U dvodnevnu službenu posjetu Bosni i Hercegovini doputovala je danas predsjednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar

Članovi Predsjedništva naše države dočekali su je uz najveće vojne počasti, a nakon sastanka planirana je konferencija za medije.

Kao i tokom niza prethodnih posjeta zvaničnika zemalja EU, i ova posjeta bit će obilježena evropskim putem Bosne i Hercegovine.

Prema protokolu, Pirc Musar će učestvovati na svečanoj akademiji povodom 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, a za sutra su najavljeni susreti s predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto te članovima Kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamenta BiH.

U sklopu obilježavanja godišnjice Olimpijade, a u organizaciji Ambasade Slovenije u BiH, bit će upriličen događaj "DiplomatSKI", kada će i zvanično biti otvorena nova skijaška staza u čast legendarnog skijaša i olimpijskog osvajača srebrene medalje - Slovenca Jure Franka.

Pirc Musar će obići i pripadnike 48. kontingenta Slovenske vojske, koji djeluju u okviru vojne misije EUFOR Althea i i NATO štaba u Sarajevu.

#Bosnia #Diplomat #EU #EUFOR #Herzegovina #JureFranka #NatašaPircMusar #Olympics #Sarajevo #Skiing #Slovenia #BiH