Članak

RASPRAVA NA FACEBOOKU

Aner Žuljević odgovorio na prozivke Armana Zalihića

Politika je timski sport. Nemam namjeru da polemiziram sa narcisoidnim tipovima, niti bih odgovarao na laži i objede, da nije u pitanju zastita žena u SDP-u na koje se 'predsjednik u ostavci' frajerski obrušio.

(Patria) - Član Predsjedništva SDP-a BiH i delegat u Domu naroda PFBiH Aner Žuljević odgovorio je na prozivke partijskog kolege Armana Zalihića, koji ga je u svom Facebook statusu ranije danas prozvao, obrazlažući razloge podnošenja neopozive ostavke na poziciju predsjednika GO SDP Mostar.

"Politika je timski sport. Nemam namjeru da polemiziram sa narcisoidnim tipovima, niti bih odgovarao na laži i objede, da nije u pitanju zastita žena u SDP-u na koje se 'predsjednik u ostavci' frajerski obrušio.

Izborni rezultati i samohvalisanje mi nisu običaj, niti će ikada postati. To ostavljam njemu, najvećem magu kadrovske i svake druge politike!

Za razliku od njega, svi moji politički rezultati posljednjih 20 godina nisu samo moji isključivo, nego svih članova SDP-a i svih onih koji to nisu, a prepoznali su da kao tim radimo dobar posao.

Niko nije važniji od SDP-a, jer svaka individualnost u politici treba da se zbraja kako bi iskoračila u borbu za zajedničke vrijednosti i interese onih koji su nam dali povjerenje.

Građani trebaju odlučnu i zdravu alternativu.

Nije sramota izgubiti izbore. Sramota je izgubiti obraz i postati u ponašanju isti oni protiv kojih se borite.

Solidarnost, jednakost i pravda su ključne vrijednosti politika SDP-a BiH. One traže odricanje od mnogih oholosti i izazova moći politike da biste ostali vjerodostojni i kredibilni.

Povjerenje građana se teško stiče, a gubi za jedan dan.

Naši članovi i njihove porodice su godinama trpili zbog demonstracije sile vlasti i mi smo dužni da im ponašanjem kao vlast dokažemo da to nije bila uzaludna patnja.

Politika je ozbiljan i težak posao ako ste odgovorni i posvećeni, a sve druge neslavne etikete politike su kreirali političari svojim sramotnim ponašanjem.

Poniznost i služenje su osnovne vrijednosti koje političar mora svakim danom dokazivati, nekad i na štetu sebe i svoje porodice.

Radi poštenog i iskrenog obavještavanja javnosti, u prilogu odluka Predsjedništva, u kojoj su potpredsjednica partije, svi vijećnici, predsjednik u ostavci, član Predsjedništva, višegodišnji predsjednik GO SDP Mostar, imenovani članovi.

Ko je kome najbolja prijateljica, a ko kome brat, nevažno je dok smo svi u istoj zajedničkoj vjeri kako smo jedna velika porodica u kojoj je jednakost vrijednost koja se životom brani", poručio je Žuljević.

#AnerŽuljević #ArmanZalihić #BiH #politika #SDP