Članak

DŽENAN ĐONLAGIĆ, DELEGAT U DN BiH

Diplomatski cirkus u režiji zvanične delegacije Evropske unije

Dodaje: "Politika zvaničnog Zagreba u ulozi članice EU je da upravlja suverenitettom Bosne i Hercegovine".

Đonlagić: Cirkus u režiji delegacije EU

(Patria) - Da li je gospođo Ursula ovo moguće u Vašoj zemlji? Ako je ovo obrazac ponašanja i manir iz Evropske unije, nije ni čudo što je više niko ne doživljava ozbiljno", navodi se u reakciji delegata u Domu naroda BiH Dženana Đonlagića iz Demokratske fronte uz poruku da je ovo diplomatski cirkus u režiji zvanične delegacije Evropske unije.

Podsjećamo, danas u zvaničnoj posjeti Sarajevu borave predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, premijer Nizozemske Mark Rutte, te premijer Hrvatske Andrej Plenković koji je odbio doći u Predsjedništvo BiH kako se ne bi susreto s predsjedavajućim Željkom Komšićem koji dolazi iz reda hrvatskog naroda.

"Ponižavanje, nepoštivanje i omalovažavanje institucije Predsjedništva BiH. Sramota za EU. Je li ovo standard i sistem vrijednosti koji je u EU?", pita Đonlagić.

Dodaje: "Politika zvaničnog Zagreba u ulozi članice EU je da upravlja suverenitetom Bosne i Hercegovine".

"Da li ima bilo ko da je iznenađen ponašanjem gosta u ulozi premijera RH? Da li će delegacija EU na čelu sa ambasadorom Sattlerom reagovati? Da li će reagovati ministar vanjskih poslova BiH na ovaj skandal u kojem glavnu ulogu igra Plenković?", zaključio je Đonlagić.

#AndrejPlenković #cirkus #DženanĐonlagić #Evropskaunija #MarkRutte #PredsjedništvoBosneiHercegovine #UrsulaVonDerLeyen #BiH