Članak

HDZ BiH TO NE ŽELI

Mašić: I Žuljević i ja insistiramo da pred zastupnike dođe cijela lista uspješnih kandidata za Ustavni sud BiH

Govoreći o izboru Marina Vukoje za ustavnog sudiju, Mašić je kazao da on i kolega Aner Žuljević nisu željeli glasati samo za listu na kojoj je jedno ime.

Mašić: SDP će odlučiti kako će glasati

(Patria) - Naredne sedmice bit će održane dvije sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Prva će biti održana 22. januara, a druga dva dana poslije. Šef Kluba SDP-a u PD PFBiH Damir Mašić kazao je jutro u Jutru za sve na BHRT-u da bi 22. januara trebali razmatrati informaciju o nefunkcionisanju radnih tijela.

„Prvenstveno Komisije za izbor i imenovnaje i Zakonodavno-pravne komisije i nadam se da ćemo deblokirati radna tijela. 24. januara razmatrat ćemo odluka o privremenom finansiranju FBiH za prvi kvartal. Ubijeđen sam da će odluka biti usvojena“, kazao je Mašić.
Mašić je potcrtao kako je osam parlamentaraca u proteklom periodu preuzelo mandate te da ne mogu preuzeti svoja prava i biti imenovani u radna tijela.

Govoreći o izboru Marina Vukoje za ustavnog sudiju, Mašić je kazao da on i kolega Aner Žuljević nisu željeli glasati samo za listu na kojoj je jedno ime.

„Insistiramo da se uputi cijela lista uspješnih kandidata u Parlament“, kazao je Mašić.

Na pitanje voditelja Zvonka Komšića pristaje li HDZ BiH na to, Mašić kaže:

„Očigledno ne pristaje, ali ne pristajemo ni mi da ide jedan kandidat. Stav kolege Anera Žuljevića i mene je da ide lista uspješnih. Nije bilo političke spremnosti da se ide sa cijelom listom. Popuna radnih tijela neće riješiti ovo pitanje jer opet nema većine za jedno ime“, kazao je Mašić.

Na dodatno pitanje hoće li glasati za Vukoju Mašić je kazao kako ne može odgovarati na hipotetička pitanje.

„Kada dođe lista na dnevni red, Klub SDP-a će odlučiti kome će dati glas“, zaključio je.

#DamirMašić #MarinVukoja #Ustavnisud #BiH