Članak

DRŽAVNI DELEGAT

Smajić: Helezov populizam nanosi štetu BiH

Javnost je već navikla na Helezove populističke i borbene izjave koje na prvu zvuče kao da je najglasniji zaštitnik BiH.

(Patria) - Ministar odbrane BiH Zukan Helez 7. januara najavio je da će sankcionisati sve pripadnike Oružanih snaga BiH koji budu obilježavali neustavni dan manjeg bh. entiteta - 9. januar.

"Javnost je već navikla na Helezove populističke i borbene izjave koje na prvu zvuče kao da je najglasniji zaštitnik BiH", kaže delegat Stranke za BiH u Domu naroda Parlamenta BiH Džemal Smajić.

Navodi da do sada Bosna i Hercegovina i njeni građani nisu imali nikakve koristi od tih izjava, naprotiv, povratnici u manji bh. entitet trpe svakodnevnu štetu i pritisak.

"Ako je ministar dosljedan onome što priča i ako želi da pokaže da ima minimum dostojanstva, pozivam ga da razduži dužnosti pripadnike Oružanih snaga BiH koji su prisustvovali obilježavanju neustavnog dana manjeg bh. entiteta.

U protivnom, ministar treba da podnese ostavku i da od stida više nigdje ne izlazi u javni prostor.

Njegov, kao i populizam njegovog kolacionog kolege Rame Isaka, nanosi ogromnu štetu Bosni i Hercegovini, kao i ugledu naroda iz kojeg dolaze", poručio je Smajić.

#DžemalSmajić #NeustavniDanEntitetaRs #RamoIsak #ZukanHelez #bih