Članak

ODLAZE NA EURO

FEDERACIJU OSTAVILI ČOVIĆU SDP partizani Neka, Vojo, Nerin i Laki rahat putuju u Evropu: Zmajevi ugasili Vladu!

(Patria) - Praznici nikako da završe. Nakon posjete zakašnjelom božićnom prijemu kojeg je organizirala Željka Cvijanović (četiri dana po okončanju Božića) ministri iz Vlade FBiH ponovo lete.

Čak četiri ministra odlaze pružiti podršku rukometnim Zmajevima u vrijeme dok Federacija nema ni usvojen Budžet za 2024. godinu, a ni odluku o privremenom finansiranju.

Ne znamo nose li cvijeće s porukama ljubavi, ali premijer Federacije BiH Nermin Nikšić putuje danas u Mannheim gdje će se pridružiti brojnim navijačima reprezentacije BiH, koja učestvuje na Evropskom prvenstvu u rukometu u Njemačkoj.

Sa premijerom u Njemačku putuju zamjenik premijera i federalni ministar Vojin Mijatović, kao i federalni ministri Nerin Dizdar i Vedran Lakić.

No, građani Federacije mogu biti mirni, jer su u saopćenju naglasili da sve troškove ovog putovanja i smještaja premijer Nikšić i ministri snosit će ličnim sredstvima.

Rukometni “Zmajevi” u grupi E, u kojoj su još Švedska, Nizozemska i Gruzija, nastupaju na Evropskom prvenstvu koje se od 10. do 28. januara održava u Njemačkoj. Sve utakmice naše grupe igraju se u SAP Areni u gradu Mannheimu.

Rukometni reprezentativci BiH prvu utakmicu odigrali su 11. januara protiv Švedske. BiH i Nizozemska igraju 13. januara u 18 sati, a 15. januara Bosna i Hercegovina protiv Gruzije u istoj satnici zatvara takmičenje u grupi E.

#EvropskoRukometnoPrvenstvo #NerinDizdar #NerminNikšić #Njemačka #VedranLakić #VojinMijatović #Zmajevi #BiH