Članak

LJEKARI OPTIMISTIČNI

Operisan američki ministar odbrane Lloyd Austin

Naglasili su da je rak rano otkriven i da je "prognoza odlična", prenosi BBC.

(Patria) - Američki ministar odbrane Lloyd Austin patio je od infekcije mokraćnog sistema nakon operacije zbog liječenja raka prostate, saopštili su ljekari.

Naglasili su da je rak rano otkriven - početkom decembra, i da je "prognoza odlična", prenosi BBC.

Austin je 22. decembra podvrgnut "minimalno invazivnom hirurškom zahvatu" koji se zove prostatektomija.

"Bio je pod opštom anestezijom tokom ovog zahvata. Ministar Austin bez problema se oporavio od operacije i vratio se kući sljedećeg jutra", poručili su ljekari.

U bolnici je ponovo završio 1. januara ove godine nakon što je doživio "komplikacije", a ljekari su potom otkrili infekciju mokraćnog sistema. Tad je prebačen na Odjel intenzivne njege na daljnje liječenje.

Dosad je bilo nejasno je li Austin bio pod anestezijom tokom operativnog zahvata, što Pentagon prethodno nije otkrio, niti je o tome upozorio Bijelu kuću.

Austin se suočio s kritikama nakon što je otkriveno da su visoki odbrambeni dužnosnici i Bijela kuća saznali za njegovu posjetu bolnici tek tri dana kasnije.

Prihvatio je odgovornost za nedostatak komunikacije i izvinio se što nije "osigurao da javnost bude primjereno informisana".

"Obavezujem se da ću biti bolji", poručio je u saopštenju.

Ministar odbrane nalazi se odmah ispod predsjednika u lancu komande američkom vojskom.

Njegove dužnosti zahtijevaju da bude dostupan u svakom trenutku odgovoriti na bilo koju vrstu krize nacionalne sigurnosti.

#ApologyStatement #CommunicationIssue #DefenseMinister #ExcellentPrognosis #IntensiveCare #LloydAustin #MedicalComplications #MinimalInvasiveSurgery #NationalSecurity #ProstateCancer #Svijet