Članak

DERNEK ZA SVAKOG

U Budvi se feštom ispraća stara i dočekuje nova godina: Na pjenu od mora spektakl je odavno počeo!

Proljeće u decembru, ukratko je najbolji opis vremenskih prilika. Nije ljeto, ali brojni turisti i posjetioci Budve nisu se libili prošetati plažom dok se decembarsko sunce probijalo kroz sive oblake.

Budva: Fešta traje više dana, velike zvijezde zadužene za spektakl

(Patria) - Budva, tradicionalno jedan od regionalnih centara dobrog novogodišnjeg provoda. Vrijeme ove godine pogoduje svima koji su novogodišnju noć namjerili provesti u ovom crnogorskom ljetovalištu.

Proljeće u decembru, ukratko je najbolji opis vremenskih prilika. Nije ljeto, ali brojni turisti i posjetioci Budve nisu se libili prošetati plažom dok se decembarsko sunce probijalo kroz sive oblake.

Kafa uz more u takvoj situaciji ima neki poseban okus, a uz zvukove talasa i životinjskog svijeta ništa vam ne dozvoljava da povjerujete kako je to 30. decembar.

Da je vrijeme praznika shvatit ćete kada dođete u centar Budve, jer tržni centri su krcati, a saobraćajnice zagušene. No, ovdje srklet i žurba nikada nisu pronašli plodno tlo. Svi strpljivo čekaju i polako se kreću. Onako crnogorski, manje više.



Još od ranog popodneva u subotu je krenuo program, izvođači se redali a kako se noć primical broj prisutnih u publici je rastao. Sve je kulminiralo kada je nešto prije ponoći na binu izašla Aleksandra Prijović, trenutno najveća zvijezda narodne muzike na Balkanu.

Duboko u noć pjevali su se hitovi Prijović, ali i drugih izvođača i tako pripremao “teren” za Novu godinu.

A ka novoj godini Budvani i njihovi gosti krenut će na javnom dočeku oko 20 sati. Zabavljat će ih Đorđe David & Death Saw feat. Ivana Peters/guest Slavica Angelova, od 22:00 sata Van Gogh, te u 2024. godinu uvesti Toni Cetinski.

Malo ko u našoj regiji nije čuo ili osjetio šta Budva nudi ljeti, ali u protekla dva dana i ekipa Agencije Patria imala je priliku da osjeti kako je to kada ljudi kojima je turizam i u krvi i u novčaniku organizuju zimske radosti pokraj otvorenog mora.

Prvog dana nove godine na trgu će se za dobru atmosferu pobrinuti Nikola Rokvić i Marija Šerifović i Željko Joksimović.

Nema se tu šta puno pisati niti zamjerati, čista desetka!

#AleksandraPrijović #Budva #CrnaGora #NovaGodina #ToniCetinski #VanGogh #Region