Članak

BIT ĆE NOVI TERMIN

JER ŠTO BI SE RADILO SUBOTOM Vlada KS zakazala pa otkazala press konferenciju

(Patria) - Iz press službe Vlade KS u petak je stiglo obavještenje da će se 30. decembra 2023. godine, u 11:00 sati održati novogodišnja press konferencija Vlade Kantona Sarajevo.

Konferencija se trebala održati u Domu mladih KSC Skenderija.

No, u subotu ujutro na e-mailove redakcija stiglo je obavještenje da se odgađa novogodišnja press konferencija Vlade Kantona Sarajevo.

"O novom terminu održavanja press konferencije bit ćete blagovremeno obaviješteni", saopćeno je.

Podsjećamo, Skupština KS u dva sata iza ponoći u subotu je usvojila Budžet KS veći od 1,5 milijardi KM. Planirani su brojni projekti, a Vlada KS se suočava sa kritikama zbog nikad manje subvencije za rješavanje stambenog pitanja. Tako će 1142 aplikanata dobiti po 4.800 KM zbog čega su uputili i protestno pismo premijeru Nihadu Uku i resornom ministru Bojanu Bošnjaku.

Inače, u 2023. godini KS je imao dvije vlade. Prva je formirana krajem marta, a druga polovinom novembra kada je od 12 ministara promijenjeno njih četvero. Tako je SDP umjesto Harisa Vranića za ministra zdravstva predložio Enisa Hasanovića, dok je umjesto SBiH u Vladu ušao ZNG sa dva ministra visokog obrazovanja i finansija, a imenovani su Adna Mesihović i Afan Kalamujić, te je Naša stranka dobila resor komunalne privrede gdje je imenovala ministra Bojana Bošnjaka.

#BiH #novitermin #VladaKS