Članak

U ŠVICARSKIM ALPAMA

Detour Discotheque će u maju 2024. postati najviši noćni klub u Evropi

Detour Discotheque je pop-up noćni klub koji donosi dobru muziku u udaljene i prekrasne dijelove svijeta.

(Patria) - Detour Discotheque je pop-up noćni klub koji donosi dobru muziku u udaljene i prekrasne dijelove svijeta.

U 2022. godini nakratko je bio otvoren u malenom ribarskom selu Thingeyri na Islandu, ove godine gostovao je na otoku Coll u Škotskoj.

A 2024. "popet" će se na vrh planine, tačnije u švicarske Alpe.

Detour Discotheque će od 10. do 12. maja biti otvoren u dolini Lauterbrunnena koje izgleda kao kulisa nekog romantičnog filma - okružen visokim planinskim vrhovima, brojnim vodopadima i zelenilom.

Uzbudljivi muzički projekt DJ-a i novinara Jonnyja Ensalla gostovat će na tri planinske lokacije.

Desetog maja 2024. partijat će se na ogromnoj terasi kod planinskog vrha Birg koji se izdiže na 2.684 metara nadmorske visine.

Dan kasnije diskoteka će biti otvorena na vrhu Shilthorn u restoranu Piz Gloria koja se izdiže na 2.970 metara te tako postati najviši noćni klub u Evropi, tvrdi magazine TimeOut.

Riječ je o mjestu sa spektakularnim vidicima koje je dobro poznato među ljubiteljima serijala o agentu Jamesu Bondu, budući da je ovdje sniman film "U službi njenog visočanstva" iz 1969. godine.

Detour Discotheque zaokružuje švicarsku pustolovinu u dvorani Trinkhall am Kleinen Rugen u Interlakenu opuštenim sessionom, prenosi Punkufer.hr.

Ulaznica za trodnevni događaj može se kupiti po cijeni od oko 313 eura na službenim stranicama Detour Discothequea, a uključuje i propusnice za žičaru uz koje će lakše biti stići na najvišu diskoteku u Evropi.

#diskoteka #Švicarska #Alpe #Muzika #zanimljivosti #magazin1