Članak

SRUŠILI NEGATIVAN REKORD

Katastrofalni Pistonsi izgubili i 27. uzastopni meč

Detroit Pistonsi i službeno su postali najgora ekipa u NBA historiji nakon što su noćas na domaćem parketu izgubili od Brooklyn Netsa rezultatom 112:118.

(Patria) - Detroit Pistonsi i službeno su postali najgora ekipa u NBA historiji nakon što su noćas na domaćem parketu izgubili od Brooklyn Netsa rezultatom 112:118.

Bio im je to čak 27. uzastopni poraz, čime su srušili negativni rekord Cleveland Cavaliersa iz sezone 2010/11., koji su tada izgubili 26 puta zaredom.

Philadelphia 76ersi su 2015. godine izgubili 28 uzastopnih utakmica, ali u dvije različite sezone - 10 u jednoj i 18 u narednoj - s ponešto promijenjenom ekipom.

Pistonsi i taj neželjeni rekord mogu izjednačiti večeras na gostovanju u Bostonu, a srušiti ga ili spasiti obraz u subotu kod kuće protiv Toronta.

Nakon što su u prvoj utakmici izgubili u Miamiju, pobijedili su Charlotte, a zatim i Chicago 28. oktobra, prije gotovo dva mjeseca. Nakon toga uslijedilo je 27 poraza.

Sinoć su bili vrlo blizu prekidu strašnog niza jer su u posljednjoj minuti imali samo dva poena zaostatka.

No, nisu ih uspjeli nadoknaditi, uprkos fantastičnoj predstavi Cadea Cunninghama, koji je 37 od svog 41 poena postigao u drugom poluvremenu, a sakupio je i devet skokova te pet asistencija, piše SCsport.ba.

Mostarac Bojan Bogdanović ubacio je 23 poena, ali u posljednjoj minuti isključen je zbog šestog prekršaja i ostavio tim bez najopasnijeg šutera dok je lovio rezultat.

Netse je do pobjede predvodio Cam Johnson s 24 poena, a Mikal Bridges ubacio je 21.

Netsi su ovom pobjedom izjednačili omjer na 15-15, dok su Pistonsi sada na katastrofalnih 2-28.

#brooklynnets #detroit #Košarka #NBA #nba #Sport