Članak

NEMA SEBIJE, ALI NI MIRA

Gavrankapetanović ili Pilav: Nastavljen 'rat' NIP-a i SDP-a oko pozicije direktora KCUS-a

(Patria) - Javni konkurs za izbor i imenovanje generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu trebao bi biti okončan u ponedjeljak. Ali, vijesti o tome ko će naslijediti Sebiju Izetbegović se smjenjuju.

Tada će, navodno, prema pisanju vijesti.ba na mjesto generalnog direktora definitivno biti imenovan specijalista torakalne hirurgije dr. prim. sc. med. Alen Pilav. Pilav je i trenutni vršilac dužnosti generalnog direktora.

Jer utvrđeno je, navodno, da Ismet Gavrankapetanović ne ispunjava uslove za vršenje funkcije generalnog direktora.

Ali ovo demantuje Gavrankapetanović te Raport objavljuje:

“Vijest je da ja ne ispunjavam uslove za vršenje funkcije generalnog direktora jer ne posjedujem Certifikat o obavljenoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta u skladu sa Pravilnikom o uvjetima u pogledu vrste završenog fakulteta zdravstvenog usmjerenja koje moraju ispuniti osobe koje konkurišu za direktora zdravstvene ustanove. Po tom pitanju želim da izjavim da posjedujem Diplomu o završenom postdiplomskom studiju Upravljanje kvalitetom u zdravstvu na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu koja ima daleko veću vrijednost i kvalitet edukacije nego minimalno propisani Certifikat o kontinuiranoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta”, kazao je Gavrankapetanović.

A, zapravo je na sceni svojevrsni rat SDP-a i NIP-a. Ranije je dogovoreno da mjesto direktora KCUS-a ide NIP-u, te je odluka pala da to bude Ismet Gavrankapetanović, međutim struktura SDP-a koju predvodi Nermin Nikšić nije najsretnija ovim rješenjem.


#AlenPilav #IsmetGavrankapetanović #KCUS #BIH