Članak

INCIDENTI TOKOM ZASJEDANJA

Zbog svastike incident u NSRs: Opozicija tvrdi da se Stevandić fizički obračunava

(Patria) - Pred sami kraj današnje sjednice Narodne skupštine Republike srpske na hodniku je došlo do incidenta koji je mogao eskalirati u ozbiljan fizički obračun u kojem je učestvovao predsjednik NSRa Nenad Stevandić.

Nebojša Vukanović je pitao Stevandića da li je Draženka Janjanin koja treba da se postavi za direktoricu Agencije za osiguranje Republike Srpske njegova svastika, što je Stevandić potvrdio...Da li je to nepotizam, bilo je pitanje Vukanovića, nakon čega je uslijedilo dobacivanje poslanika vlasti...Na kraju Stevandić je oduzeo riječ Vukanoviću, a ubrzo je uslijedio prekid sjednice kada je došlo do incidenta.

Iz Kluba poslanika "Za pravdu i red" tvrde da je predsjednik Narodne skupštine, Nenad Stevandić fizički nasrnuo na poslanike ovog kluba.

"Gospodin Stevandić nam se unio u lice i rekao sklonite se da ja prođem a podigao je i ruku nakon čega nas je odgurnuo. Ovdje se stvara atmosfera linča", rekao je šef poslaničkog kluba Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović na konferenciji za novinare.

O svemu će prema riječima Vukanovića biti obaviještena policija.

Klubu "Za pravdu i red" podršku su pružili i predstavnici Srpske demokratkse stranke i Partije demokratskog progresa.

"Ovakve stvari dešavaju se od kako predsjedava Stevandić, to se prije nije dešavalo. Nema niko pravo da završava raspravu da bi se obračunao sa poslanicima, ovo je nečuveno, rekao je šef poslaničkog kluba SDS-a", Vukota Govedarica.

"Ovako parlament ne može da funkcioniše, pokušaćemo Stevandića da ga urazumimo", poručio je Govedarica.

Za šefa poslaničkog kluba PDP-a Igora Crnadka ovo su tužne scene koje vode ka nasilju na političkoj sceni.

"Režim je odlučio da se obračuna sa političkim protivnicima i mi smo spremni. Nenad Stevandić treba da se izvini", izjavio je Crnadak.

#incident #NebojšaVukanović #NenadStevandić #NSRS #BiH