Članak

RADNI KRAJ DECEMBRA

Dom naroda PS BiH zasjeda 28. decembra: Na dnevnom redu imenovanja, sporazumi, ratifikacije, ali ne i zakoni

(Patria) - Sjednica Doma naroda PS BiH zakazana je za 28. decembar. Na dnevnom redu nema Zakona o spriječavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti koji je usvojen u Predstavničkom domu PS BiH u četvrtak navečer po hitnom postupku. U identičnom obliku trebao bi ga usvojiti Dom naroda PS BiH kako bi stupio na snagu.

Na dnevnom redu je i izvještaj o provođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine u 2022. kao i Izvještaj o provođenju Općih izbora 2022.

Dom naroda bi trebao se izjasniti i o izboru tri člana Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta i jednog člana koji će preuzeti dužnost umjesto razriješenog člana Upravnog odbora. U Upravni odbor predloženi su Nenad Ponorac, Dženita Ljuca, Ivo Čolak i Vedad Smailagić.

Na dnevnom redu su i saglanosti na ratifikaciju sporazuma između BiH i kreditora za različite infrastrukturne projekte, ali i projekte u oblasti zdravstva, energetike, saobraćajne i željezničke infrastrukture, unapređenja kvaliteta zraka.

#Domnaroda #sjednica #BiH