Članak

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA BiH

Usvojen Zakon o sprečavanju finansiranja terorizma - Vulić: Iskreno želim dobro BiH, zamijeniti sve u Vijeću ministara!

(Patria) - Završena je hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine na kojoj se odlučivalo o Zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Opozicija je prigovorila da se ne može odlučivati o materijalima koje je Vijeće ministara uputilo kasno, a istovremeno predlagač Zakona nije u sali Parlamenta.

Sanja Vulić, predsjednica Kluba SNSD-a reagovala je na stavove opozicije i kazala: “Bitno je da danas govorimo o ovom zakonu. Istina je da nema predlagača, ali nema nikog iz Vijeća ministara i oni su definitivno zaslužili da ih sve zamijenimo”, poručila je Vulić.



Dodala je da iskreno želi dobro Bosni i Hercegovini.

“I zato je bitno da ovaj zakon danas usvojimo, jer ovo je osnovni preventivni zakon i on nije u nadležnosti samo jedne institucije, nego cijeli sistem”; poručila je Vulić.

Nakon rasprave i izglasane odluke da se može razmatrati zakon i bez predlagača, Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti je usvojen.

Zakon mora usvojiti i Dom naroda.

Predsjedavajući doma Marinko Čavara najavio je u petak 29. decembra novu hitnu sjednicu, ali i moguću sjednicu o budžetu.

#Parlamentarnaskupština #Predstavničkidom #SanjaVulić #BiH