Članak

ZAJEDNO RADILI U MUP RS

Ministar Nešić pripazio druga: Srđan Pavlović imenovan u Zajednički upravni odbor za zakonito presretanje telekomunikacija

(Patria) - Vijeće ministara BiH danas je na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donijelo Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju članova Zajedničkog upravnog odbora za zakonito presretanje telekomunikacija i načinu izvršavanja aktivnosti.

Ovom odlukom su za članove Zajedničkog upravnog odbora imenovani Ivica Bošnjak uime Ministarstva sigurnosti BiH umjesto dosadašnjeg člana Nedeljka Jovića te Srđan Pavlović, predstavnik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) umjesto Onjegina Tomića.

Podsjećamo, ovaj Zajednički odbor je imenovan u februaru 2021. godine na četiri godine. Dakle, prije isteka mandata razriješeni su Jović i Tomić, dok je ostao isti predstavnik OSA-e čije ime nećemo navoditi zbog zaštite službenika OSA-e. Jović je ranije bio zamjenik ministra sigurnosti, a nije poznato da li se on zadržao u Ministarstvu sigurnosti BiH. Ivica Bošnjak kadar je HDZ-a, zamjenik ministra sigurnosti, a obavljao je više pozicija u proteklim godinama pa i zamjenika direktora DKPT-a.

Srđan Pavlović iz SIPA-e izbor je Nenada Nešića s kojim je u dugogodišnjim prijateljskim odnosima još iz vremena MUP Rs.

#IvicaBošnjak #NenadNešić #SrđanPavlović #BiH
U

to je pravi drug