Članak

S POČETKOM U 10 SATI

U Sarajevu zasjeda Vijeće ministara BiH: Dnevni red bez ijednog zakona, ali zato ima imenovanja

U zgradi institucija BiH u Sarajevu danas će, sa početkom u 10 sati, biti održana sjednica Vijeća ministara BiH na čijem dnevnom redu neće biti zakona, ali zato hoće odluka o imenovanjima.

(Patria) - U zgradi institucija BiH u Sarajevu danas će, sa početkom u 10 sati, biti održana sjednica Vijeća ministara BiH na čijem dnevnom redu neće biti zakona, ali zato hoće odluka o imenovanjima.

Tako će na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH biti izmijenjena Odluka o imenovanju članova Zajedničkog upravnog odbora za zakonito presretanje telekomunikacija i načinu izvršavanja aktivnosti.

Tri člana ovog odbora imenovana su 2021. godine na četverogodišnji mandat. Čine ga po jedan predstavnik Ministarstva sigurnosti, SIPA-e i OSA-e.

Na prijedlog istog Ministarstva dopunjava se Odluka o formiranju i imenovanju članova Komisije za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o najmanjem iznosu sredstava potrebnom za izdržavanje stranaca za vrijeme namjeravanog boravka u Bosni i Hercegovini za 2024. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH mijenja se Odluka o imenovanju članova/članica Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari spomen-obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine.

S obzirom da ranije nije bilo saglasnosti o učešću BiH na Venecijanskom bijenalu, na ovoj sjednici na prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH bit će Informacija o prijedlogu za učešće Bosne i Hercegovine na 60. Venecijanskom bijenalu savremene umjetnosti 2024. godine u novom tekstu.

Vijeće ministara BiH razmatrat će i informaciju u oblasti migracija, te stanju u oblasti obrazovanja i inkluzivnog obrazovanja.

#BiH #Vijeceministara #sjednica