Članak

REAKCIJA ZA NAP

Tahirović: Umjesto da zahvale Nizozemcima, Dodikovi PR ljekari s polumrtvim zločincem Mladićem prave predstavu za javnost

A ovi što se tobože spremaju da spašavaju polumrtvog ratnog zločinca o tome su trebali razmišljati mnogo ranije, a ne dozvoliti da im 'đeneral' dođe u pritvorsku jedinicu gotovo mrtav.

(Patria) - Generalni direktor UKC-a Rs Vlado Đajić kaže da je formirao tim stručnjaka koji bi trebalo da otputuje u Hag kako bi pregledali osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, čije se zdravstveno stanje sve više pogoršava.

Đajić uvjerava kako neće izostati podrška ove zdravstvene ustanove u liječenju zločinca Mladića.

- Imamo neke informacije od čega je bolestan, ali želimo otići na lice mjesta, da ga pregledamo, pogledamo nalaze i damo naše preporuke za dalje liječenje, koje lijekove primijeniti, kao i gdje ga treba liječiti - izjavio je Đajić za Srnu.

Ističe i kako će biti poslana molba Hagu, te kada stigne odobrenje, tim će biti spreman da krene na put.

- To je naša patriotska, ali i ljekarska obaveza. Želja nam je da odemo tamo, a troškove puta i boravka ćemo sami finansirati - dodao je Đajić.

U reakciji za Novinsku agenciju Patria, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović kaže kako je opštepoznata činjenica da je zdravstveni sistem u Bosni i Hercegovini, pa samim time i u entitetu Rs, najlošiji u Evropi.

Svako ko ima bilo kakvu priliku, da li putem donacija ili vlastitim sredstvima, liječi se negdje izvan Rs.

- A ovi što se tobože spremaju da spašavaju polumrtvog ratnog zločinca o tome su trebali razmišljati mnogo ranije, a ne dozvoliti da im 'đeneral' dođe u pritvorsku jedinicu gotovo mrtav.

I kada su ga ljekari iz Nizozemske uspjeli oporaviti i produžiti mu životni vijek, e sada se pojavljuju ovi PR ljekari Milorada Dodika. Umjesto zahvalnosti ljekarima iz Nizozemske, pravi se predstava za one koji se ipak moraju liječiti kod ovakvih - kazao nam je Tahirović.

#DelvinKovač #DenHag #MuratTahirović #RatkoMladić #ratnizločinac #RatniZločini #udruženjažrtava #VladoĐajić #BiH