Članak

IZBORI U SRBIJI

Vučić proglasio apsolutnu pobjedu na parlamentarnim i pokrajinskim izborima, Beograd neizvjestan!

(Patria) - Postoje izbori o kojima niko nije govorio, a važni su, riječ je o izborima za pokrajinsku Skupštinu Vojvodine, a aspolutna većina je na strani “Srbija ne sme da stane”, od 120 zastupnika imat ćemo između 67 i 69 zastupnika, saopćio je lider liste "Srbija ne sme da stane" Aleksandar Vučić.

“Reći ću i za Beograd, ubjedljivo vodstv ima “Srbija ne sme da sane”, poručio je Aleksandar Vučić na press konferenciji.

Dodaje da što se tiče Srbije još nisu ubacili Kosovo.

“Prema prvim podacima osvojili smo 72 posto glasova sa Kosova. Na parlamentarnom nivou, na uzorku od 76 posto, moguće je da se promijeni +-1 posto, “Srbija ne sme da stane je na 46,5 posto, Srbija protiv nasilja 23,5, SPS 6,5, NADA 4,9, Nestorović 4,7 posto i SVM 1,9 posto”, saopćio je Vučić.

Kazao je će lista koju predvodi imati apsolutnu većinu u Skupštini Srbije.

“Do sada nismo pronašli nijedno biračko mjesto na kojem lista Srbija ne sme da stane je dobila manje glasova nego na prošlim izborima. U prosjeku to je 10 posto rasta. Što se Beograda tiče lista Srbija ne sme da stane osvojila je 38,5 posto, Srbija protiv nasilja je na 35 posto, trećeplasirani je na 6 posto NADA i na 5,4 SPS i 5,1 Nestorović. Očigledno je da vlast u Beogradu ovisi od dva faktora, Nestorovića koji će imati oko 6 mandata i DVERI/ZAVETINCI koji su na pragu cenzusa”, istako je Vučić.

Poručio je da je sretan zbog uspjeha.

“Znamo šta smo uradili i koliko nas muka čeka, ali je za nas važno da ujedinimo ljude, ko god bude formirao većinu u Beogradu. Narodu smo obećali da će Srbija biti drugačija zemlja, a da dobijete ovoliko glasova sam beskrajno sretan i beskrajno zahvalan.

U štabu SNS-a prilikom objave rezultate bili su i predsjednik entiteta Rs Milorad Dodik i ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

#AleksandarVučić #Beograd #IzboriZaSkupštinu #Kosovo #NADA #Nestorović #Parlament #SPS #SrbijaNeSmeDaStane #SrbijaProtivNasilja #Region