Članak

Kome je trener Želje uputio poruku: Ja sam trener, a ne mađioničar

Foto: sportsport.ba

(Patria) - Po završetku meča u Gabeli gdje je Željezničar poražen minimalnim rezultatom održana je zvanična press konferencija na kojoj su se medijima obratili Abdulhakeem Al-Tuwaijri trener Željezničara i trener domaćih Toni Karačić.

"Moj komentar na utakmicu... Izvinjavam se navijačima koji toliko vole ovaj klub, putovali su tako daleko da nas bodre. Izgubili smo utakmicu što je razočaravajuće za njih, ali i za nas. Žao nam je naših navijača", rekao je trener Željezničara na početku.

Hoće li biti promjena u zimskom prelaznom roku?

"Znamo šta želimo da uradimo. Ovo je veoma interesantna liga, ima dosta stvari koje se moraju promijeniti, ne samo mi nego sve. Imate interesantnu ligu, ona bi trebala biti primjer za mnoge druge u svijetu jer testira tvoje strpljenje... Kada me klub doveo doveli su me kao trenera, a ne kao mađioničara. Liga je zanimljiva, na putu da bude jedna od najboljih u Evropi".

Koje su vam ambicije u ligi?

"Ambicije su mi da budem više strpljiv i da ne govorim loše riječi jer sam dobro odgojen i dolazim iz dosta dobre porodice. Moje strpljenje je itekako testirano u ovim utakmicama. Imate sjajnu ligu, čestitam vam. Ovo je veliko iskustvo u mom životu i jednog dana ću napisati priču o tome. Bio sam u mnogo zemalja, ali ovo je nevjerovatno. Sjajno je...".

Da li mislite na sudije?

"Ne, mislim na sebe. Ironično? Znate li šta znači riječ ironija?", zaključio je na kraju.

Trener GOŠK-a Toni Karačić bio je zadovoljan pobjedom, ali istakao da se zna jasan cilj GOŠK-a, a to je opstanak u društvu najboljih.

#AbdulhakeemAl-Tuwaijri #FKŽeljezničar #sport