Članak

NEŠTO NE ŠTIMA

Dok Dodik tvrdi da se drži isključivo Ustava Bošnjake i dalje naziva muslimani!

Ali, od Dodika smo do sada sve čuli. Ili možda ipak nismo.

(Patria) - Milorad Dodik, predsjednik Rs-a oglasio se na društvenim mrežama te se uz napade na Brisel, i 'trojku' s kojima je partner u vlasti, dotakao i članova Predsjedništva BiH.

"Prije 28 godina u Parizu je potpisan Dejtonski mirovni sporazum, koji je jedina osnova za održivost BiH. Dvadeset osam godina poslije u Briselu se razgovara o jedinoj temi o kojoj u BiH postoji konsenzus, a to je evropski put.

Najveći apsurd u svemu tome je što čovjek koji bi trebalo da predstavlja Predsjedništvo BiH i iznosi usaglašene stavove ne predstavlja nikoga u BiH, pa ni to Predsjedništvo u kojem sjedi toliko dugo zahvaljujući muslimanima", poručio je Dodik, ponovo Bošnjake nazivajući muslimanima.

Ipak, ako se dosljedno drži Ustava, kako ponavlja kao papagaj, morat će riječ musliman izbaciti iz upotrebe kada govori o Bošnjacima.

Ali, od Dodika smo do sada sve čuli. Ili možda ipak nismo.


"Uoči samita, a i njegove dosadašnje izjave pokazuju našu realnost, da on tamo predstavlja isključivo sebe i onaj nefunkcionalni dio BiH, politiku koja hoće drugima da nameće rješenja i koja nema uporište u Ustavu i zakonima.

Čovjek djeluje kao da ne zna gdje je došao i šta priča ili, u najmanju ruku, kao da je na nekom mitingu usred kampanje. To je jedno potpuno odsustvo odgovornosti prema svima u Rs i BiH, politika koja ne vodi nigdje.

Kaže: "Primite nas, ali molim vas da nas ne primite jer nismo zaslužili". I šta dalje pričati o BiH i evropskom putu. Onda imate ove iz "trojke" što samo pričaju bajke, a na svaki način pokušavaju da sruše dogovor koji je isključivo koncipiran na Ustavu i onome što Ustav kaže", rekao je Dodik te dodao:

"U svemu tome čekamo odluku jednako podijeljene EU, koja zna da nas hoće, ali nas ipak neće, ili bar ne još. To licemjerstvo i odsustvo svake logike umorili bi najveće evropske entuzijaste".

#bih #Bošnjaci #Brisel #MiloradDodik #Predsjedništvo