Članak

I NEW YORK JE U VRHU

Zürich i Singapur najskuplji su svjetski gradovi za život u 2023. godini

Američki CNN sastavio je listu najskupljih svjetskih gradova za život u 2023. godini.

(Patria) - Američki CNN objavio je listu najskupljih svjetskih gradova za život u 2023. godini.

Utjecaj globalne krize na troškove života svi osjećamo, a jače ga osjete stanovnici velikih gradova.

Prema istraživanjima, u ovoj se godini bilježi skok troškova za 7,4 posto a poskupile su prvenstveno prehrambene namirnice.

Iako je ovaj skok neznatno manji od onog prošle godine (8,1 posto), nema naznaka da će poskupljenja prestati tokom iduće godine.

Kao najskuplji gradovi za život ove godine su izjednačeni prošlogodišnji pobjednik Singapur i Zürich, koji je na prvo skočio s prošlogodišnjeg 6. mjesta.

Osim živežnih namirnica koje su skupe svugdje, u Singapuru su jako skupa odjeća i saobraćaj, a u Zurichu rekreacija i potrepštine za stanovanje.

New York, koji je uvijek po cijenama na samom vrhu, ove godine dijeli treće mjesto sa Genevom, piše Punkufer.hr.

Na 5. mjestu je Hong Kong, a slijedi ga Los Angeles. U Top 10 su još i Pariz, Tel Aviv, Copenhagen i San Francisco.

Najveći pad bilježe Moskva i St. Petersburg zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Naravno, nasuprot najskupljih gradova, nalaze se i oni najjeftiniji. Oni su ove godine Damask, Teheran i Tripoli, tako da, ako vas put nanese u neki od njih (mada teško će baš u Damask), ne morate se bojati bankrota.

#grad #magazin1 #singapur #zanimljivosti #Zurich
U

Dali ste veoma korisne informacije. Nastavite tako i nastavite sa blogovanjem. Jedva čekam da pročitam vaš sljedeći post baldi's basics

U

Thanks for letting me know about this. I really like what you wrote on your blog. You have really given people a useful and interesting blog post quordle

U

The article is very well written. It will help everyone who uses it, including myself. Keep doing what you're doing—I'll read more of your posts age of war