Članak

SLAVE DAN Rs

Košarac sazvao sastanak: Srbi iz Rs-a zaposleni u institucijama BiH neće doći na posao 9. januara

(Patria) - Ministri i zamjenici ministara iz Republike srpske u Vijeću ministara danas su održali sastanak na kojem je donesena odluka da 9. januar koji se obilježava kao Dan Rs iako je taj datum osporio Ustavni sud BiH. No, vlasti Rs-a nastavljaju sa svojom ranijom praksom te vrše pripreme za predstojeći 9. januar.

"Dan Republike - 9. januar naš je praznik i obilježićemo ga kao i do sada - dostojanstveno sa građanima i institucijama Republike srpske - objavio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staša Košarac (SNSD).

Košarac je naveo da predstavnici iz reda Srba zaposleni u institucijama BiH neće taj dan raditi, bez obzira na to što je u Federaciji BiH radni dan.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija i trezora Srđan Amidžić, te zamjenici ministra odbrane Aleksandar Goganović, ministra komunikacije i transporta Ognjen Јanjić i ministra civilnih poslova Mirijana Mojić.

Podsjećamo, i 21. novembra na godišnjicu parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma u Rs je bio neradni dan, a u državnim institucijama taj dana također nisu radili uposlenici iz Rs-a.

#9.januar #DanRs #StašaKošarac #BiH