Članak

SJEDNICE

Vijeće ministara danas i o graničnim prelazima sa Srbijom

(Patria) - Vijeće ministara danas bi u Sarajevu trebalo da razmotri Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Srbije o graničnim prelazima.

Riječ je o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prelazu Rača-Sremska Rača, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti.

Ministri bi trebalo da razmotre i Prijedlog odluke Ministarstva sigurnosti o izmjeni Odluke o imenovanju članova Zajedničkog upravnog odbora za zakonito presretanje telekomunikacija i načinu izvršavanja aktivnosti, kao i Prijedlog odluke o dopuni Odluke o formiranju i imenovanju članova Komisije za suzbijanje zloupotrebe droge, koji je takođe predložilo ovo ministarstvo.

Predviđeno je i donošenje odluke o najmanjem iznosu sredstava potrebnih za izdržavanje stranaca za vrijeme namjeravanog boravka u BiH za 2024. godinu, kao i o dodjeli nagrade za sport BiH za 2023. godinu, objavljeno je na sajtu Vijeća ministara.

Na dnevnom redu su i prijedlozi programa rada institucija Vijeća ministara.

Početak sjednice zakazan je za 10.30 časova u zgradi institucija BiH.

#granica #Sjednice #VijećeMinistara #BiH