Članak

USPUT I NENAJAVLJENO

Dodik i Čović razgovarali u Banjaluci, jesu li bez trojke kovali planove?

O čemu su Dodik i Čović razgovarali? (Foto: Twitter)

(Patria) - Danas se trebao održati sastanak vladajućih partija u Sarajevu, SNSD-a, HDZ-a i Trojke, ali do toga, kako je na svom Twitter profilu izvijestio lider Milorad Dodik, nije došlo.

"Danas je u Sarajevu, u 14 sat, trebalo da održimo sastanak lidera stranaka partnera u vlasti na nivou BiH. Jutros smo saznali da na tom sastanku neće biti svi lideri partija koje čine to partnerstvo", naveo je Dodik.

No, ovaj propali sastanak su delegacije HDZ-a i SNSD-a odlučile nadoknaditi večeras u Banjoj Luci. Kako je izvjestio lider HDZ-a Dragan Čović, na sastanku se razgovaralo o "potrebi nastavka reformskih procesa".

"Sastanak s Miloradom Dodikom i dužnosnicima SNSD-a u Banja Luci, gdje smo razgovarali o potrebi nastavka reformskih procesa, važnosti političkog dijaloga i koracima koje je potrebno žurno provesti na evropskom putu BiH", objavio je na sovm Twitter profilu lider HDZ-a Dragan Čović.

Delegacija HDZ-a u Banjoj Luci boravi povodom božićnog prijema u organizaciji potpredsjednika Rs iz hrvatskog naroda Davora Pranjića kojem prisustvuju najviši zvaničnici Rs-a i BiH.

Prijemu prisustvuju predsjednik Republike srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, poslanici u NSRs.

Pored Čovića, u Banja Luku su stigli i predsjedavajuća Vijeća minstara Borjana Krišto, predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara i predstavnici Oružanih snaga BiH.

#BanjaLukaMeeting #BosniaAndHerzegovina #ChristmasReception #DraganČović #EuropeanPath #FailedMeeting #HighestOfficials #PoliticalDialogue #ReformProcesses #SarajevoMeeting #StateCoalition #BiH