Članak

NAKON VLADANA, MUHAMED

Šahinović je igrač poljskog Rakowa, FK Sarajevo inkasirat će višemilionski iznos

Šahinović puni kasu Bordo kluba

(Patria) - Muhamed Šahinović postaje golman poljskog Rakowa, objavio je FK Sarajevo.

FK Sarajevo ostaje na vrhu liste regionalnih klubova za izgradnju karijere i uspješan transfer mladih bh. golmana u evropske klubove. Realizacijom ovog transfera Klubu će pripasti milionski iznos kroz fiksnu naknadu i bonuse te značajan procenat od budućeg transfera.

Šahinović će se novom klubu pridružiti već od kraja polusezone.

„Ovaj transfer je win-win za oba kluba kao i Šahinovića. Ovo je rezultat efektivnog skautiranja, izvrsnog trenažnog procesa i široke mreže i konekcija sa klubovima na globalnom nivou. Nastavljamo ovim putem i u budućnosti s ciljem da konstantno dižemo standarde i ljestvicu uspjeha," rekao je sportski direktor Senijad Ibričić.

"Ovom prilikom zahvaljujemo svim uposlenicima Kluba koji su doprinijeli Šahinovićevom uspjehu, a Muhamedu želimo mnogo sreće u nastavku karijere", navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, Sarajevo je već jednog golmana prodala Rakowu, a riječ je o Vladanu Kovačeviću koji je sada jedan od najboljih mladih golmana Evrope.

#EfektivnoSkautiranje #EvropskiKlubovi #FKSarajevo #MilionskiIznos #MuhamedŠahinović #Rakow #StandardiUspjeha #Transfer #VladanKovačević #WinWin #sport