Članak

ŠTA JE VEĆINA SMISLILA?

Zukan podnio zahtjev za vanrednu sjednicu Predstavničkog doma FBiH u srijedu, slijedi li novi atak na Poslovnik?

Foto: Arhiv

(Patria) - Belmin Zukan, zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH najavio je da će danas podnijeti zahtjev za održavanje hitne sjednice tog doma.

Zukan je gostujući u jutarnjem programu Federalne televizije kazao da će uputiti zahtjev predsjednicima klubova parlamentarnih stranaka i rukovodstvu Predstavničkog doma da se hitna, odnosno vanredna sjednica održi u srijedu 13. decembra.

Kao razlog je naveo situaciju u radnim tijelima Doma koja onemogućava aktuelnu poziciju da uvede izmjene Poslovnika, ali i u Ustavni sud BiH izglasa Marina Vukoju.

Eldar Čomor, zastupnik SDA kaže za Patriju da pozicija očigledno kršenjem postojećeg Poslovnika hoće da dođe do novog Poslovnika.

“Više informacija očekujemo sutra, ali to je pretpostavka da pokušavaju”, rekao je Čomor.

Podsjećamo, vladajuća većina u proceduru je uputila prijedlog poslovnika kojim se uveliko ograničavaju mogućnosti parlamentarcima za sudjelovanje u radu sjednice, pa je taj prijedlog okarakterisan diktatorskim.

A predložene izmjene Poslovnika dio su i plana koji se tiče imenovanja Marina Vukoje u Ustavni sud BiH, jer većina želi kooptirati članove radnih tijela i tako osigurati prohodnost svojih namjera.

#BelminZukan #EldarČomor #HitnaSjednica #IzmjenePoslovnika #MarinaVukoja #PredstavničkidomFederacije #SDA #Srijeda13Decembra #Ustavnisud #VladajućaVećina #BiH