Članak

NOGOMET

Zrinjski savladao Široki Brijeg

Foto: HŠK Zrinjski/Facebook

(patria) - Završena je i posljednja utakmica 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između ekipa Širokog Brijega i Zrinjskog, a pobjedu odnose gosti iz Mostara.

I u ovoj utakmici ekipa Širokog Brijega bila je domaćin na Stadionu Mokri Dolac u Posušju, s obzirom da je u toku rekonstrukcija terena na Stadionu Pecara u Širokom Brijegu. Zbog loših vremenskih uslova teren na Mokorm Docu danas je bio u očajnom stanju i pravo je čudo da je utakmica završena bez većih povreda igrača obje ekipe.

U “”hercegovački derbi” agilnije je ušla ekipa Širokog Brijega. U osmoj minuti Chinedu se našao u dobroj poziciji i iz blizine šutirao, ali golman gostiju odlično brani.

Čanađija je dobro šutirao sa 20-ak metara u 18. minuti, ali lopta odlazi malo preko gola domaćih. U 23. minuti Bilbija nakon centaršuta Ćorluke se našao u dobroj poziciji, ali ne pogađa gol.

U 34. minuti Zrinjski stiže do vodstva. Nakon jednog duela sa golmanom domaćih, oni su tražili prekršaj, međutim sudija nije ništa pokazao, igra se nastavila a pogodak postiže Ivančić.

Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika, a teren postaje sve teži i teži za igru, pa će biti zanimljivo vidjeti na šta će se odlučiti obje ekipe u nastavku.

Drugo poluvrijeme počelo je mirno na obje strane, ali tome je najviše doprinio loš teren Mokrog Doca.

Iz prve ozbiljne prilike u drugom poluvremenu viđen je i novi pogodak za goste. Nakon centaršuta Čanadžije lopta nadlijeće nekoliko igrača, do nje dolazi Bilbija i postiže svoj novi pogodak, odnosno 19. u svim takmičenjima.

Prvu ozbiljnu priliku za domaće bilježimo tek u 67. minuti kada Mamić šutira glavom, ali lopta odlazi pored gola, piše scsport.ba.

U 82. minuti Ćuže šutira sa velike udaljenosti, ali lopta odlazi preko gola domaćih. Minutu poslije i Radić je šutirao nakon kornera, ali golman gostiju brani.

U finišu utakmice, tačnije u 88. minuti viđena je jedna sporna situacija. Domaći su tražili jedanesterac jer su tvrdili da je jedan igrač Zrinjskog igrao rukom, ali glavni sudija se nije oglašavao. Već u narednom napadu, na drugoj strani, Sablić promašuje odličnu priliku i ne uspijeva pogoditi doslovno prazan gol sa nekih 15 metara udaljenosti.

Utakmica je završena pobjedom Zrinjskog rezultatom 2:0.

Ekipa Širokog Brijega tako je produžila niz bez pobjeda na osam utakmica, dok je ekipa Zrinjskog ovom pobjedom preuzela drugu poziciju od ekipe Sarajeva. U posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone ekipa Širokog Brijega će gostovati ekipi Zvijezde 09, dok će ekipa Zrinjskog ugostiti upravo ekipu Sarajeva.

#sport #HŠKZrinjski #FKŠirokiBrijeg #PremijerLiga