Članak

ISTANBULSKI DERBI

Sjajni Džeko ne staje, pogodio je i Besiktasu

Ekipa Fenerbahcea večeras je u velikom istanbulskom derbiju u okviru 15. kola turske Super lige slavila na gostovanju kod Besiktasa rezultatom 3:1.

(Patria) - Ekipa Fenerbahcea večeras je u velikom istanbulskom derbiju u okviru 15. kola turske Super lige slavila na gostovanju kod Besiktasa rezultatom 3:1.

Gosti su sjajno otvorili utakmicu. U 10. minuti susreta, Edin Džeko ubacio se nakon dodavanja Tadića i pogodio mrežu gola Gunoka.

Deset minuta poslije stoper Samet Akaydin skrivio je jedanesterac. Nakon toga uslijedila je burna reakcija igrača Fenerbahcea.

Oxlade-Chamberlain bio je siguran realizator penala za 1:1, rezultat kojim je i okončano prvo poluvrijeme.

U 61. minuti, Szymanski je pao nakon jednog duela u kaznenom šesnaestercu. Sudija je VAR tehnologijom potvrdio da je bio penal, a sigurno ga je realizovao Tadić za novo vodstvo Fenera.

U 91. minuti novi penal za Fenerbahce. Golman Besiktasa pročitao je Tadića te mu sjajno odbranio udarac sa bijele tačke.

Konačan rezultat utakmice postavio je sjajni Szymanski nakon fenomenalog gola u 96. minuti susreta. Poljak je postigao pogodak nakon asistencije rezerviste Yukseka.

Bh. reprezentativac Edin Džeko odigrao je 93. minute utakmice dok je u redovima Besiktasa Amir Hadžiahmetović utakmicu odgledao sa klupe, piše SCsport.ba.

#Bešiktaš #EdinDžeko #Fenerbahce #Fudbal #sport #Turska