Članak

17. KOLO PL BIH

Borac očekivano slavio kod fenjeraša, Sloga nastavila odlične igre na domaćem terenu

U terminu od 13 sati danas su odigrane dvije utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a sastali su se Sloga Meridian i Posušje, te Zvijezda 09 i Borac.

(Patria) - U terminu od 13 sati danas su odigrane dvije utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a sastali su se Sloga Meridian i Posušje, te Zvijezda 09 i Borac.

Na Gradskom stadionu u Ugljeviku snage su odmjerile ekipe sa dva različita kraja premijeligaške tabele.

Zvijezda 09 se uoči ove utakmice nalazila na posljednjoj poziciji sa osam osvojenih bodova, dok je Borac već osigurao titulu jesenjeg prvaka kao prvoplasirani sa 39 osvojenih bodova.

Stoga nije ni čudo što su gosti iz Banje Luke danas bili nadmoćniji protivnik i na kraju slavili sa 2:1.

Nakon izjednačenog uvoda u utakmicu, ekipa Borca preuzela je inicijativu koju je krunisala pogotkom Zorana Kvržića u 43. minuti.

I drugo poluvrijeme gosti su otvorili bolje te su u 56. minuti pogotkom Davida Čavića udvostručili prednost.

U 73. minuti domaća ekipa Josipa Ivančića smanjuje prednost gostiju. Imali su domaći još nekoliko prilika do kraja utakmice, ali rezultat se nije mijenjao i gosti su ubilježili svoju 13. pobjedu u sezoni.

U posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone ekipa Zvijezde 09 će ugostiti ekipu Širokog Brijega, dok će Borac gostovati Posušju, piše SCsport.ba.

Sloga Meridian nastavila je s odličnim igrama na domaćem terenu, a danas je u Modriči nad Posušjem slavila sa minimalnih 1:0.

U prvom poluvremenu nije bilo golova. Svoju nadmoć ekipa Sloge krunisala je golom u 61. minuti. Strijelac je bio Miloš Nikolić.

Gosti su potom krenuli otvorenije u finiš utakmice ali nisu uspjeli doći do ozbiljnije prilike za izjednačenje.

Domaći su se s današnjom pobjedom dodatno primakli vrhu tabele i pozicijama koje vode u kvalifikacije za evropska takmičenja iduće sezone.

U posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone Sloga će gostovati kod Tuzla Cityja, dok će Posušje ugostiti ekipu Borca.

Standings provided by Sofascore

#FKBoracBanjaluka #Fudbal #Posušje #PremijerLiga #SlogaMeridian #sport