Članak

IMALI SPECIJALNU KOREOGRAFIJU

Velež golom Guliashvilija savladao Željezničar i pokvario rođendan Manijacima

Foto: Adem Ćatić fkz

(Patria) - U okviru 17. kola na Grbavici su snage odmjerili stari rivali domaći FK Željezničar i gosti iz Mostara, FK Velež koji je golom Guliashvilija ostvario minimalnu pobjedu rezultatom 0:1 i nastavio niz bez poraza.

Utakmicu su stari rivali počeli u različitom raspoloženju, Velež ima niz od šest utakmica bez poraza, dok domaći Željezničar već tri kola ne zna za pobjedu.

Meč je počeo sjajnom koreografijom domaćih navijača, Manijaka, koji proslavljaju 36. rođendan, a već u 4. minuti Haračić je imao dobru šansu da dovede domaće u vodstvo, ali je šutirao pored gola.

Nakon te prilike, nije bilo većih uzbuđenja osim što su Manijaci nastavili sa proslavom svog rođendana pa se u jednom momentu na jugu mogao vidjeti još jedan performans najvatrenijih navijača Željezničara.

"Željin dres nije modni detalj, bolje da ste školu učili!", pisalo je na jednoj od parola na tribini.

Kraći prekid zbog vatrometa domaćina desio se u 29. minuti.

Mekić je 34. minuti uputio jedan udarac sa distance koji je odbranio Hadžikić.

Još jedna poluprilika Haračića nakon centaršuta sa desne strane, ali bez većih problema za Hadžikića, Velež još uvijek nije napravio ništa.

U 37. minuti su prvi put gosti zaprijetili, Tarik Šikalo se našao u odličnoj poziciji, ali ipak nije reagovao na najbolji način i propala je prva prilika Veleža.

Vehabović je iz slobodnog udarca u 44. minuti šutirao, ali je pogodio samo vanjski dio mreže.

Rezultat prvog poluvremena bio je nepopularnih 0:0.

Drugo poluvrijeme je počelo velikom prilikom Vehabovića u 52. minuti, ali na sreću domaćih, na mjestu je bio Cocalić koji je blokirao pokušaj Vehabovića.

U 54. minuti ponovo prekid zbog bakljade domaćeg tima.

Guliashvili postiže gol u 66. minuti za radost gostujućih navijača i vodstvo Veleža od 0:1. Edo Vehabović je bio asistent, a Guliashvili je sada na brojci od 5 golova ove sezone.

Pokušavao je Željezničar da postigne izjednačujući pogodak, ali bez mnogo uspjeha, Velež se izuzetno dobro branio.

Nakon kornera u 79. minuti lopta je došla do Gasala, ali je odlično odbranio Hadžikić.

Velež je mogao riješiti pitanje pobjednika u 83. minuti susreta, ali je udarac Guliashvilija otišao preko gola.

Sudija Bilbija je meč nadoknadio 6 minuta, a Selimović je prešao u napad u pokušaju da svojom skok igrom pokuša doprinijeti napadima Željezničara.

Pred sami kraj poruka Manijaka:”Bolje da ste školu učili!”

Sudija Bilbija je označio kraj utakmice.

Ovom pobjedom Velež je stigao do treće pozicije na tabeli, sa dva boda i utakmicom više od Sarajeva, a Željezničar je na osmoj poziciji sa 19 bodova.

(scsport)

#FKVelež #Grbavica #Manijaci #poraz #Fudbal #sport