Članak

POLICIJA UHAPSILA NAPADAČA

Smrtonosni napad nožem u centru Pariza, ubijen muškarac njemačke nacionalnosti

Napadač koji je ubio jednu osobu u Parizu je uhapšen (Foto: Mreža X)

(Patria) - Jedna osoba je ubijena, a dvije su povrijeđene nakon što je napadač nožem izbo prolaznike u
centru Pariza u blizini Ajfelovog tornja u subotu uvečer, rekao je ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin, potvrđujući policijske infomacije, javile su agencije.

Govoreći nekoliko trenutaka nakon svog prvog tvita, francuski ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin potvrdio je da je osumnjičeni napao turiste, ubio jednog i ranio još dvojicu.

„Policija je upravo hrabro uhapsila napadača koji je napao prolaznike u Parizu, oko Quai de Grenelle. Jedna osoba je poginula, a jedna je ranjena koju su liječili pariski vatrogasci. Molimo izbjegavajte to područje“, napisao je ministar na mreži X.

„Osumnjičeni je prije hapšenja uzvikivao „Allahu Akbar“ („Bog je najveći“)“, rekao je Darmanin. Osumnjičeni je bio poznat po radikalnom islamizmu i psihijatrijskim problemima, te je rekao da ne može podnijeti situaciju u Gazi, dodao je Darmanin.

Napadač je rođen u Francuskoj i Francuz je, saopštilo je parisko javno tužilaštvo.

„Policija je vrlo brzo neutralisala napadača. Pokušali smo da spasimo život ovom čovjeku. Radi se o čovjeku koji je poginuo, a oni (ljudi koji su napadnuti) bili su turisti“, rekao je dr Patrick Pelloux za BFM TV.

Francuski ministar unutrašnjih poslova rekao je da je ubijeni muškarac njemačke nacionalnosti.

#AllahuAkbar #EiffelTower #FrenchCitizen #GermanTourist #KnifeAttack #ParisAttack #ParisSafety #PatriaNews #PsychiatricIssues #RadicalIslamism #TouristAttack #svijet