Članak

IMOVINSKI KARTONI

Koliko zarađuju predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i njegova supruga Milena

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović prijavio je Agenciji za sprječavanje korupcije imovinski karton po stupanju na tu dužnost.

(Patria) - Crnogorski predsjednik Jakov Milatović prijavio je Agenciji za sprječavanje korupcije imovinski karton po stupanju na tu dužnost.

U dokumentu dostavljenom ASK, Milatović je prijavio da kao predsjednik države mjesečno zarađuje 1.932 eura, dok njegova supruga Milena Milatović u privrednom društvu mjesečno prihoduje 2.200 eura.

Od rentanja stana, Milatović mjesečno zarađuje dodatnih 550 eura. U imovinskom kartonu Milatovića stoji i da je od predavanja na Univerzitetu u Luksemburgu u januaru ove godine zaradio nepunih 3.000 eura.

Kada je u pitanju imovina, Milatović ima stan u stoprocentnom vlasništvu od 46 kvadrata, dok on i supruga imaju zajedničku nekretninu od 68 kvadrata.

Milatović gradi i kuću od 107 kvadrata, a naslijednik je livada od 9.500 metara kvadratnih.

Milatović vozi Renalut Kadjar iz 2017. godine.

Na bankovnim računima, predsjednik Crne Gore ima oko 22.000 eura, dok njegova supruga raspolaže sa 9.700 eura, piše Pobjeda.me.

Milatović je i vlasnik 247 akcija u Montenegro Express Group, ali i korisnik hipotekarnog kredita od 80.000 eura koji vraća u mjesečnim ratama od 550 eura.

Milatović Agenciji za sprječavanje korupcije nije dao uvid u bankarske račune.

#CrnaGora #Imovina #JakovMilatović #Region