Članak

POZIV NA MIR

Protesti u Zagrebu: Sloboda Palestini!

Foto: Index.hr

(Patria) - Na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu večeras se održava protest podrške narodu Palestine pod nazivom "Skup solidarnosti s Palestinom".

Hrvatska policija i kako je najavila, “u skladu sa Zakonom o policijskim poslovima i ovlastima, a temeljem člana 79. citiranog Zakona”, snima ovo javno okupljanje.

Radnička Fronta je putem društvenih mreža pozvala na današnje okupljanje.

Organizatorica okupljanja Emina Bužinkić, koja je medijima pojasnila kako je protest dio globalnog odgovora na situaciju u kojoj se Gaza nemilosrdno bombarduje i u kojoj nevjerovatan broj ljudi gubi živote, osudila je aparthejdski, doseljenički režim Izraela…

Tražimo slobodu za sve Palestince. Tražimo deokupaciju i dekolonizaciju. Imanentno zaustavljanje ovog rata. Pozivamo na mir i na uspostave slobode na palestinskim prostorima – poručila je Bužinkić, prenosi N1.
“Kolonijalno nasilje Izraela prema Palestini mora stati. UN i međunarodna zajednica mora naći političko, a ne vojno riješenje”, rekla je.

Na protest je došao i bivši saborski zastupnik Ivan Pernar.

#DecolonizationNow #EndOccupation #FreedomForPalestinians #GlobalResponse #PeaceForPalestine #PoliticalSolution #SolidarityWithPalestine #StopBombingGaza #SupportPalestine #ZagrebProtest #Region