Članak

DA LI ĆE BITI POVUČEN

Koalicija jedno, Vijeće ministara BiH drugo: Na dnevnom redu nema Zakona o spriječavanju pranja novca, a ima sukob interesa!

(Patria) - Za četvrtak 26. 10. 2023. godine zakazana je sjednica Vijeća ministara BiH na čijem je dnevnom redu i Nacrt zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama Bosne i Hercegovine i Nacrt zakona o sudovima Bosne i Hercegovine.

Ono što je čudno je da su koalicioni partneri 16. oktobra na sastanku u Istočnom Sarajevu govorili o usaglašavanju o Zakonu o sudovima i Zakonu o spriječavanju pranja novca, a ne o sukobu interesa. Stoga je vrlo moguće da će ovaj Nacrt o spriječavanju sukoba interesa biti povučen, osim ako nije u međuvremenu postignut neki dogovor.

Na dnevnom redu je i Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Evropske unije o operativnim aktivnostima koje sprovodi Agencija za Evropsku graničnu i obalnu stražu u Bosni i Hercegovini (FRONTEX) čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH

Na prijedlog MVP BiH pred ministrima je i Prijedlog odluke o utvrđivanju visine osnovice za obračun plaća u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Vijeće ministara BiH će između ostalog izvršiti i pregled realizacije zaključaka Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za period od 1.1 do 30. 6. 2023. godine.

#koalicija #Vijećeministara #zakoni #BiH