Članak

PODIJELJENO VIŠE OD 200.000 KM

Tužilaštvo KS provjerava dodjelu sredstava iz kabineta Okerića udruženjima bliskim NIP-u

Jučer se javnosti obratio i sam Okerić

(Patria) - Tužilaštvo Kantona Sarajevo uključit će se u aferu i istražiti dodjelu sredstava udruženjima u Srebrenici bliskim Narodu i pravdi, tačnije dodjelu više od 200.000 KM od strane predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića (NIP).


"Prema informacijama koje imam izdata je naredba Tužilaštva KS da se utvrde sve okolnosti dodjele budžetskih sredstava iz kabineta predsjedavajućeg Skupštine KS. Naredba je izdata prema informaciji Ureda za borbu protiv korupcije u KS. Ovim je potvrđeno da je ono što sam rekao da istražni organi djeluju po službenoj dužnosti i da cilj svega nije bilo blaćenje bilo koga već da se izvrše kontrole dodjele sredstava.

U međuvremenu su isplivali i novi detalji oko dodjele sredstava koje bacaju dodatno svjetlo na nepravilnosti ove dodjele", kazao je za NAP Almir Bečarević, ministar u Vladi KS.


Jučer se javnosti obratio i sam Okerić koji smatra da su donacije Udruženjima u Republici srpskoj u skladu sa propisima i da stranačka pripadnost nije ključna za dodjelu novca.

On se branio riječima da nije on vršio dodjelu nego njegov kabinet, te da su i durga udruženja bliska nekim drugim strankama dobijala sredstva.

#AlmirBečarević #ElvedinOkerić #NarodiPravda #SkupštinaKS #TužilaštvoKS #VladaKS #BiH