Članak

SUSRET SA RUŽNIĆEM

Američki ambasador Murphy u Bihaću prisustvovao otvorenju Ureda za borbu protiv korupcije

(Patria) - Ambasador SAD u BiH Michael Murphy boravi u posjeti Unsko-sanskom kantonu, a u Bihaću se danas sastao sa predstavnicima kantonalne vlasti.
Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić sa ministrom pravosuđa i uprave Draganom Polimancem i predsjedavajućim Skupštine Kantona Jasminom Musićem sa ambasadorom SAD u BiH razgovarali su o sveukupnoj situaciji na području ovog dijela BiH te o aktivnostima usmjerenim na borbu protiv korupcije a potom su zajedno prisustvovali otvaranju Ureda za borbu protiv korupcije USK.

Ružnić je kazao da su svi radili da Unsko-sanski kantona predstave u jednom pozitivnom svjetlu.

"Mi smo uradili ono što je do nas. Vlada USK će sigurnost kroz budžet i zakonsku regulativu osigurati nesmetan rad Ureda. Danas šaljemo jednu jasnu poruku da ovaj Ured posjećujemo kada su svečanosti, godišnjice, a da ne posjećujemo tako što ćemo dolaziti i tražiti neke podatke o bilo kojem pojedincu. Zahvaljujem našim partnerima koji su nas podržali kada je u pitanju Ureda", kazao je Ružnić.

"Iako je to samo prvi korak na dugom putu koji je pred nama, ovo je važno postignuće u nastojanju da se bori protiv korupcije, promovira transparentnost i osigura pravičnost u USK-u.

Sjedinjene Američke Države su ponosne što stoje uz sve one u BiH koji su se odlučili boriti protiv korupcije i raditi za dobrobit građana", poručio je Marfi u objavi na mreži X.

#AmbasadaSAD #Bihać #MichaelMurphy #MustafaRužnić #UredzaborbuprotivkorupcijeUSK #BiH